Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği Üyeleri, Gedemenli’deki Garbi Cafe’de düzenlenen Gazeteciler İftarı’nda buluşurken; Cemiyet Başkanı Sermet Çuhadar ve Cemiyet Yönetim Kurulu Üyeleri yanısıra Cemiyet Üyesi 60’dan fazla gazeteci üye yer aldı.

İftar öncesinde yönetim kurulu, genel kurul sonrasındaki ilk yönetim kurulu toplantısını yaparken hem görev bölümünü gerçekleştirdi hem de bazı komisyonları oluşturdu. Çuhadar, beklendiği gibi başkanlığı getirilirken, başkan vekilliğine Ali Eskalen, genel sekreterliğe Akif Arslan, başkan yardımcılıklarına Niyazi Kara ve Neşe Yıldızhan, mali sekreterliğe Şahin Efe, yönetim kurulu üyeliklerine de Fatma Ulusan, Pınar Yüzbaşıoğlu ve Kürşad Kerem Akçakale getirildi.

Cemiyet Yönetim Kurulu’nda konut, eğitim, sosyal medya gibi birçok konuda komisyonlar oluşturulurken, KGC Başkanı Sermet Çuhadar; “Yaklaşık 1 yıl önce olağanüstü genel kurul kararı ile yönetime gelmiştik. Bir süre öncede olağan genel kurulumuzu yaptık ve sizlerin de destekleri ile yeniden yönetime geldik. Hepinize desteğiniz için de teşekkür ediyorum” dedi. Çuhadar, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Daha etkin, kenetlenmiş bir cemiyet için birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Genel kurulumuzda ekibimize güvenerek destek vermeniz gurur vericidir. Şimdi bundan sonra hep birlikte hareket etmeliyiz. 60’dan fazla meslektaşımız KGC üyesidir. Hepiniz buradasınız. Ben, yönetim kurulunu resmi bir tanımlama olarak görmekteyim. Hepiniz bizim için yönetim kurulu üyesisiniz. Yapılması gerekenleri hep birlikte yapacağız. El birliği, gönül birliği gösterip cemiyetimizi, üyelerimizi daha güzel yerlere taşıyacağız.”

Gazeteciliğin halkın sesi, gözü, kulağı olduğunun bir kez daha altını çizen KGC Başkanı Sermet Çuhadar, meslektaşlarının da bu algı ile çalıştığını bildirdi. Çuhadar, haberi gizlemenin, görmezden gelmenin etik olmadığını da kaydederek “Görünen eksiklikleri dile getirmek, eleştirilmesi gereken tarafı yapıcı bir dile ile dillendirmek, halkın sorununu devlet makamlarına iletmek görevimiz. Sizler de zaten gereğini dile getiriyorsunuz ve geri adım atmıyorsunuz. Yakışan budur” dedi.

Editör: TE Bilisim