Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Milli Mücadelemizin 100. Yılı kapsamında düzenlediği “Gençlerden Ecdada Mektup 1919” yarışmasının Türkiye derecesi sonuçları açıklandı.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya, 190 bin mektup geldi. Milli mücadele dönemi ve bu sürece katkı sağlayan kişilerin konu alındığı yarışmada, değerlendirme alanında uzman akademisyenler tarafından yapıldı.

Değerlendirme sonucunda, 13-17 yaş kategorisinde Çanakkale’den İclal Yılmaz birinci, Kocaeli’den Zülal Çavdar ikinci, Ordu’dan Süheyla Elma üçüncü oldu. 18-21 yaş kategorisinde İzmir’den Hande Çatalkaya birinci, Kırşehir’den Şahinde Eser ikinci, Kırşehir’de Muhammet Alpaslan Türkel de üçüncülüğü elde etti. 22-29 yaş kategorisinde ise Konya’dan Hanife Rana Tekin birinci, Van’dan Hüseyin Hakan ikinci, Tekirdağ’dan Elif Yılmaz üçüncü oldu.

Yarışmada, 18-21 ve 22-29 yaş kategori birincileri yurtdışı kültür gezisiyle ödüllendirilirken, 13-17 birincisine ultrabook, tüm kategorilerde ikinci olanlara dizüstü bilgisayar, üçüncü olanlara da akıllı telefon hediye edilecek. Yarışmada dereceye giren gençler ödüllerini 15 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan alacak.

Editör: TE Bilisim