Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 7-14 Ocak Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Günü münasebetiyle görme engelli vatandaşlara Kurtuluş Destanı Panorama Müzesini gezdirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü organizesiyle gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyelerine Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi gezdirildi.

Etkinliğe ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, şunları söyledi:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-14 Ocak Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası münasebetiyle etkinliklerimiz dolu dolu geçiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil, her gün onların yanındayız ve bunu onlara hissettiriyoruz. Bu hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Şubesi üyelerimize Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılarak hizmete sunulan Kurtuluş Destanı Panorama Müzemizi gezdirdik. Müzemizde yer alan sesli anlatım sistemi ile Kurtuluş Savaşı’nda cereyan eden olayların anlatımı ile görme engelli kardeşlerimizi Kahramanmaraş tarihini bir kez daha dinlemiş ve öğrenmiş oldular. Bu etkinliğimizden oldukça memnun kaldılar.”

Etkinlikten oldukça memnun olduklarını ifade eden görme engelli vatandaşlar ise müzede yer alan sesli anlatım sistemi ile müzeyi adeta görmüş gibi olduklarını ifade ederek, müzenin yapımında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese ve etkinlikten dolayı da Engelliler Şube Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim