“Hamama ne ile gidilir?”, “Hamamda ne giyilir?” gibi sorular hamama ilk kez gidecekleri meraklandırıyor.

Türk Hamamı hakkında özellikle hayatında ilk kez hamama gidecekler için en çok merak edilen sorular var. Yurtdışında da adından söz ettiren Türk hamamında geçen bir gün sonunda kuş gibi hissedeceğinizi ve hayatınızın en keyifli günlerinden birini geçirebileceğinize neredeyse eminiz.

Siz de en gözde Türk geleneklerinden olan Türk hamamı keyfini yaşamak istiyor fakat yanınızda ne götüreceğinizi bilemiyorsanız, işte cevabı:

PEŞTEMAL

Türk hamamı deyince ilk akla gelen tabii ki peştamaldır. Bazı yerlerde bu size hamam tarafından temin edilse de kendi peştamalınızı getirmenizi isteyebilirsiniz.

HAVLU

Vücudunuzun ıslaklığını almak için peştamal yetersiz gelebilir. Daha sonrası için havlu ihtiyacınızı karşılayacaktır.

TERLİK

Hamamın mermerleri elbette sıcak olacaktır ama içeride dolaşırken daha rahat etmek için terlik mutlaka çantanızda olmalı.

LİF / KESE

Lif ve keseler genelde hamam tellakları tarafından getirilir. Fakat siz hamamda kendiniz olmak isterseniz kendi kesenizi götürebilirsiniz.

PONZA (TOPUK) TAŞI

Hamamın sıcaklığı ve suyun etkisi ayak altında oluşan ölü derileri temizlemek için mükemmel ortam olabilir. Dolayısıyla yanınızda topuk taşı getirmeniz, bir fırsat olabilir.

ŞAMPUAN - SABUN

Hamamda olmazsa olmazlardan biri de tabii ki şampuan ve sabun.

ÇAMAŞIR

Hamam seansından çıktıktan sonra temiz kıyafetler giymek en rahatlatıcı hislerden biri. Dolayısıyla hamama geldiğiniz kıyafetler yerine çantanıza temiz kıyafetler atarsanız daha rahat edebilirsiniz.

BİKİNİ

Hamam hakkında en merak edilen soru, içeride ne giyileceği. Öncelikle eğer daha rahat hissedeceğinizi düşünüyorsanız, bikini götürebilirsiniz. Fakat bilmelisiniz ki hamam kültüründe üst beden için bikini kullanımı pek yaygın değil.

Editör: TE Bilisim