İslam Alemi’nde ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak kabul edilen ve Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi, cumayı-cumartesiye (dün gece) tüm ülkemizde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da dualarla ve ibadetlerle yaşandı.

İftar saatinin ardından camileri dolduran insanlar, bir yandan vaaz dinlerken bir yandan da kitap okuyarak zamanını geçirirken, yatsı namazı ve teravihin ardından da yine ibadetler, dualarla birlikte gece coşkuyla yaşandı. Günün ilk ışıklarına kadar yaşanan coşkuyla insanlarımız manevi bir mutluğu ererken, ibadet ettikleri camilerden de huzur içinde ayırıldılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kadir Gecesi açık tutulan camilerde Kur’an Tilavetleri dinlenirken, itikafta bulunanlar da ayrı bir huzur yaşadılar.

KADİR GECESİ ZAMANI BİLİNMİYOR

İslam’ın yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’in Kadir Suresi’nde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" ifadesi kullanılıyor.

“Bin Aydan Daha Hayırlı” olan Kadir Gecesi’nin tam zamanı bilinmiyor ama Peygamber Efendimizin “Siz Kadir Gecesi'ni ramazanın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız." (Buhârî, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216) hadisinde olduğu gibi, Kadir Gecesi, Ramazan’ın son 10 gününe isabet ediyor. Kuvvetle muhtemel olarak ta Ramazan’ın son 10 gününde tek gecelerde aranması tavsiye ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler takvim listesine göre Kadir Gecesi, insanlarımız tarafından Ramazan’ın 27’nci gecesinde kutlanıyor. Dün gece de insanlarımızı camileri doldurarak hem ibadet ettiler hem de bu geceyi kutladılar.

BAYRAM SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

Ülkemizde Ramazan Bayramı, 4-5-6 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek. Resmi tatil takvimine göre de arefe günü olan Pazartesi günü yarım günlük mesai uygulanacak. Ancak, Cumhurbaşkanının daha önceki açıklamasına göre, dün akşam mesai bitimi ile birlikte hafta sonu tatilleri, bayram tatilleri ve 1,5 günlük idari tatil ile beraber tatil 1-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Editör: TE Bilisim