Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Yiwu arasında ‘Kardeş Şehir’ çalışmalarının başlatılması için ön protokol imzalandı. Başkan Güngör, “Uluslararası alanda Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı için bir kapı daha açıyoruz. Geniş kapsamlı bir işbirliği hedefliyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘Kardeş Şehir’ çalışmaları kapsamında Çin’in Yiwu şehrinden gelen heyeti makamında ağırladı. Gerçekleştirilen ziyarette Yiwu Belediyesi Başkan Yardımcısı Duo Jia, Yiwu Belediyesi yöneticileri, Büyükşehir bürokratları, meclis üyeleri, MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kambur ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kambur yer aldı. 

Yiwu heyetini makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin kültürel ve tarihi geçmişi ile ilgi bilgiler verdi. Heyeti misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Güngör, “Türkiye ile Çin arasındaki var olan üst düzey ilişkinin bu protokol vasıtasıyla daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Biz dinamik bir kardeş şehir sürecinden yanayız. Daha geniş kapsamlı ve sürdürülebilir bir işbirliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamızla Kahramanmaraş’ımızın uluslararası alanda daha da tanınır hale gelmesi için bir kapı daha açılmış olacak.  Maraş dondurmamızın, biberimizin, el sanatlarımızın, tarihimizin ününe ün katacağız.  Bu vesileyle Kardeş şehir protokolümüzün iki şehrimize de hayırlı olmasını diliyorum.

Yiwu Belediyesi Başkan Yardımcısı Duo Jia ise yaptığı konuşmada, “Ticaret hacmimiz çok yüksek, Çin’in dışarıya açılan kapısıyız. Çalışmalarımız ve yapacağımız tanıtımlar kapsamında şehrinize Çin’den bir çok misafir geleceğini düşünüyoruz. Güzel ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. Bu protokolün iki şehre de katkı sağlamasını umut ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş ile Yiwu arasında ‘Kardeş Şehir’ çalışmalarının başlatılması için ön protokol imzalandı.

Editör: TE Bilisim