Göreve geldikleri günden bu yana ulaşıma ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Erkoç, yeni yollar, bulvarlar, alt ve üst geçitler, toplu taşımada dönüşüm ve otoparklar gibi birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi. Başkan Erkoç Kahramanmaraş’ı ulaşımda da örnek bir il yapmak için gayret ettiklerini ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana Kahramanmaraş’ın ulaşımda tıkanan damarları açmak gayretiyle yeni yollar, bulvarlar, alt ve üst geçitler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sümbüllü Bulvarı, Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Hastane Bulvarı gibi bulvarlarla, Ulucami Tünel kavşak, Karamanlı Kavşağı, Abdulhamithan Kavşağı gibi kavşaklarla trafikte bir rahatlama sağladık. Aynı zamanda kapalı otopark araç sayısını iki katına çıkardık.

Yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolumuz Gaziantep Yolunu kuzeyden Kayseri Yoluna bağlayacak. Bu yolumuzun haricinde bir de Güney Çevre Yolu yapacağız. Bu çevre yollarımızın tamamlanması ile tır ve kamyon geçişleri şehir merkezinden bu yollara kayacak. Şu anda Batı Mahallelerimizi şehir merkezine bağlayacak yeni yol ve köprü çalışmamız da tüm hızıyla devam ediyor. Orasının da tamamlanması ile batı mahallelerimizin şehir merkezine ulaşımı 10 kilometre daha kısalmış olacak”

Kahramanmaraş’ın yol sorununun türkülere de konu olduğuna dikkat çeken Erkoç: “ Biz göreve geldiğimizden bu yana yola çok önem veriyoruz. Geçmişte Susuz Urfa, Yolsuz Maraş gibi Aşık Mahsuni’nin türküleri var. Son 15 yıldan beri Saygıdeğer Türkiye Cumhuriyeti Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli başarılara imza atılmakta. Biz de belediye olarak göreve geldiğimizden bu yana bu çalışmalarımızı daha da arttırarak hem kendi işlerimizi hem de karayollarına uygun proje sunarak bu işlerin bir an önce bitmesini sağlama peşindeyiz” diye konuştu.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim