‘Sıfır atık’ temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Atıktan Enerjiye Yeşil İzler Yarışması’nın kazananları belli oldu

Çevre bilincini geliştirmek amacıyla Öztürk Enerji’nin Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlediği Atıktan Enerjiye Yeşil İzler Yarışması’nda öğrenciler ‘sıfır atık’ konusundaki projeleriyle yarıştı. Atığa sebep olan etkenlerin önlenmesi, atıkların yeniden değerlendirilmesi, geri dönüşüme kazandırılması ve bu yolla israfın önüne geçilmesiyle ilgili farkındalık oluşturmak için düzenlenen yarışmanın kazananları, jüri değerlendirmesi sonucu belli oldu.

Yarışmanın birincisi Cahit Zarifoğlu İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Yaren Naz oldu. Yaren Naz, Öztürk Enerji’nin işlettiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’nin maketini yaptı. Yarışmada ikincilik ödülü ise atık bisiklet jantlarını kullanarak yaptığı duvar saati projesiyle İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ferhat Etki’nin oldu.

Üçüncülük ödülünü ise iki öğrenci paylaştı. Atık yoğurt ambalajı ve atıl boru parçası  kullanılarak basit elektrik süpürgesi yapan Gazi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Batuhan Yurtalan üçüncülük ödülünü kazandı. KİPAŞ Eğitim Kurumları 5. sınıf öğrencisi Fazıl Eren Dağdelen ise geri dönüştürülebilir atıkların depolanabildiği hazneleri olan bir okul sırası tasarımı yaparak üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Yarışmada birinci gelen öğrenci tablet bilgisayar, ikinci drone ve üçüncüler ise grafik tablet ile ödüllendirildi. Öğrencilerin ödüllerini, Öztürk Enerji Yetkili Mühendisi Şakir Bilal Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’nde takdim etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve onları yönlendiren öğretmenlerine teşekkür eden Öztürk Enerji Yönetici Ortağı Erol İren, sıfır atık bilincini geliştirmek için bu yarışmayı düzenlediklerini belirtti. Öğrencilerin birbirinden özgün projelerle yarışmaya katılmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen İren, yarışmayı kazanan eserlerin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’ndeki Dönüşüm Müzesi’nde sergileneceğini açıkladı. Öğrencilerin yaz tatilleri boyunca müzeyi gezme şanslarının bulunduğunu da hatırlatan İren, atıkların çevre ve ekonomi için ne kadar önemli olduğu konusunda öğrencileri müzede bilinçlendirdiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim