Kahramanmaraşlı Mehmet Saygaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir yılan sokmasını anlatırken, sağlık alanında yaşanan skandalı da dile getirdi.

Saygaz, önceki gün yaptığı paylaşıma “Bir Yılan Sokma Vakası… Kahramanmaraş ve Malatya’da sağlık skandalı” başlığını koyarken, arı sokan vatandaşın da hastanede çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Mehmet Saygaz, paylaşımında olayı şöyle anlattı:

“Saat 9.30 gibi Muhammet Saygaz aradı. Yusuf abimi yılan sokmuş, ‘Şu an Gölbaşı Devlet Hastanesi acilde bekliyoruz. Ancak panzehiri Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulamadık. Bir de sen araştır, elin kolun uzun’ dedi.

Ben de hemen Sağlık İl Müdürünü aradım. Hemen cevap verdi ve ‘Araştırayım, size döneyim’ dedi. Ve Müdür Bey döndü. İlgili müdür yardımcısı arkadaşının ilgileneceğini söyledi. 5 dakika sonra döndü, ‘Elbistan’da bulduk ama günü geçmiş, o da olmuyor’ dedi.

Biraz daha araştırdı ‘Göksun ve Necip Fazıl Șehir Hastanesi eczasında bulduk. Hastayı yönlendirin’ dedi. Ben Muhammet’i aradım, o da ‘Malatya’da bulduk’ dedi. Araya çıkıyorduk ki ‘Gelmeyin. Anestezide yerimiz yok’ demişler.

Nasıl olur bu kadar acil bir hastaya koca Malatya Araştırma’da yer olmaz? Bu sefer Gölbaşı Acil Doktoru Necip Fazıl Acili arıyor ve bir türlü ulaşamıyor. Çok sonra ulaşıyor ‘Biz hastayı kabul etmeyiz.’ Peki, ‘neden?’ cevap. Acilden acile sevk olmaz. Evet, böyle saçma bir cevap ve hasta sedyede her an ölmeyi bekliyor.

Biz biliyoruz ki en yakın acile varılır, orada müdahale edilemiyorsa daha iyi bir hastanenin aciline sevk edilir. Bu zamana kadar yapılan da buydu. Gölbașı’ndan tekrar bir haber geldi, panzehir Diyarbakır’da bulunmuş. ‘Hasta Adıyaman’a gelsin, biz de ilacı oraya gönderelim’ demişler.

Acil doktoru Ankara Kriz Masasını aramış da bulunmuş. En sonunda panzehir ile hasta Körhasan Yusuf Saygaz saat 14.30 da birbirlerine kavuştu. Hastamız iyi çok şükür.

Gölbaşı Acil Doktorunu bu müthiş gayretinden dolayı kutluyorum. Maraș İl Müdürü ve Müdür Yardımcısına çok teşekkür ediyorum.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi acili önce ‘yok’ diyor, il müdürü araya giriyor bulunuyor ama hastayı kabul etmediği için de şiddetle kınıyor, yetkililerinde bu konuyla ilgilenmelerini rica ediyorum.”

Kısa sürede 158 beğeni, 22 yorum ve 166 paylaşım alan sosyal medya paylaşımı, Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de yaşananların ne olduğunu da açık bir şekilde gösteriyor.

Editör: TE Bilisim