Kahramanmaraş’ta 12 Mayıs 2019 Pazar günü yapılan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Genel Kurulu’nda belirlenen yönetim kurulu, önceki gün de görev bölümünü gerçekleşirdi ve başkanlığa Halit Alcı listesinden yönetim giren Atilla Sarıyıldız seçildi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ne bağlı (TÜRMOB) Kahramanmaraş SMMMO, yeni yönetiminde görev bölümünü gerçekleştirdi. Halit Alcı’nın başkanlığını yaptığı önceki dönemde saymanlık görevini üstlenen ve Halit Alcı’nın da aday olduğu listede ilk isim olarak yer alan Atillah Sarıyıldız, SMMMO’nun yeni başkanı oldu.

Kahramanmaraş SMMMO’nun seçimli Olağan Genel Kurulu toplantısı 11-12 Mayıs’ta gerçekleştirilmiş, 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerde de Aydoğan Düzgüner’ın listesi 194, Abdullah Kalın’nın listesi 193, mevcut başkan Halit Alcı’nın listesi ise 136 oy almıştı. Alınan bu sonuçların ardından Aydoğan Düzgüner ve Abdullah Kalın 2’şer, Halit Alcı ise 1 ismi yönetim kuruluna girdirmeyi başarmıştı.

Yapılan seçim sonucunda Aydoğan Düzgüner grubundan Aydoğan Düzgüner ve Ertan Sakızcı, Abdullah Kalın grubundan Abdullah Kalın ve Mustafa Adalı, Halit Alcı grubundan ise Atilla Sarıyıldız Kahramanmaraş SMMMO Yönetim Kurulu’nu oluşturmuşlardı.

Kahramanmaraş SMMMO Yeni Yönetim Kurulu, yaptığı ilk toplantıda görev bölümünü gerçekleştirerek yönetim şemasını oluşturdu. Buna göre, başkanlığa Halit Alcı grubundan liste başı olarak giren Atilla Sarıyıldız, başkan yardımcılığına ve sekreterliğe Abdullah Kalın grubundan liste başı olarak giren Abdullah Kalın, saymanlığa Abdullah Kalın grubundan ikinci isim olarak giren Mustafa Adalı seçilirken; en çok oyu alarak yönetime iki isim girdiren Aydoğan Düzgüner ekibinin iki ismi Aydoğan Düzgüner ve Ertan Sakızcı ise yönetim kurulu üyesi oldular.

ATİLLA SARIYILDIZ KİMDİR?

Kahramanmaraş SMMMO’nın yeni başkanı Atilla Sarıyıldız, maraspusula.com’a özgeçmişini şöyle anlattı:

“13.10.1967 Ankara doğumluyum. Babamın memuriyeti ve sosyalliği dolayısıyla Türkiye’nin 3/4’ünü gördüm. İlk, orta ve lise tahsilimi iyi derecelerle Kahramanmaraş’ta yaptım. 1985 yılında Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümünü kazandım. 1991 Eylül döneminde Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 1992 yılında Levazım Asteğmen olarak vatani görevime başladım ve 1993 Nisan döneminde tamamladım.

1993 yılında Kahramanmaraş Tofaş Bayii’nde işe başladım. 2 yıl satış müdürlüğü görevi yaptıktan sonra 1 Nisan 1995’te kendi isteğim ile bu işimden ayrıldım. 27 Nisan 1995 tarihinde Kahramanmaraş’ta KİPAŞ AŞ.’ de muhasebe departmanında muhasebe memuru olarak göreve başladım. 1996’ta şef, 1998’de maliyet muhasebesi şefi ve 2002’de muhasebe müdür yardımcılığı yaptım.

Bu arada 1998’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Stajına başladım ve iki yıl süren staj sonunda girdiğim imtihanlarda başarılı olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Unvanı almayı hak ettim. Bu işyerimden, kendimi daha huzurlu olabilmek, bilgi, meslek ve sosyal yönden daha çok geliştirebilmek için kendi isteğimle 13.12.2003 tarihinde ayrıldım.

15.12.2003 tarihinde Atlas Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de SMMM olarak görevime başladım ve halen muhasebe yönetmeni olarak görevime devam etmekteyim. İş hayatım ile birlikte, huzurlu ve mutlu bir aile hayatı yaşadım. Memur çocuğu olduğum için bürokrasiyi yakından tanıdım. Bu yüzden memuriyeti seçmeyi hiçbir zaman düşünmediğim gibi hiçbir kamu sektörüne de müracaat etmedim.

1996 yılında evlendim. 2 kız, 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıyım. Huzur, dürüstlük, erdem, fazilet ve başarı düsturu ile çalışarak kimseye muhtaç olmadan çalışmaya ve mücadeleye devam ediyorum.”

Editör: TE Bilisim