Kahramanmaraş’ta gün içerisinde sağanak yağmur görülecek. Hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek 4 derece olacak.

Kahramanmaraş’ta çetin kış şartları etkisini sürdürürken, yağışlı havanın bugün yağmur şeklinde devam edeceği ve yarın da çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

 

Yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz (Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye) çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu' nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'da güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

 

Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde öenmli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA DURUM NASIL?

 

Kahramanmaraş’ta gün içerisinde sağanak yağmur görülecek. Hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek 4 derece olacak. Rüzgar kuzeybatıdan 3 kilometre/saat hızla esecek. Yetkililer, öğleye doğru karla karışık yağmur görülebileceğini ve öğleden sonra etkisini kaybedecek karla karışık yağmurun gece saatlerinde yeniden oluşabileceğini belirtiyorlar.

 

Kahramanmaraş il merkezinde (Onikişubat ve Dulkadiroğlu) yarın çok bulutlu bir hava gözlenecek. Yarın günün en yüksek sıcaklığı 6, en düşük sıcaklığı ise -1 derece olacak. Kahramanmaraş’ta Perşembe günü de karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.

 


 


 

 

Editör: TE Bilisim