Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü havaların soğumasıyla birlikte vatandaşları su sayaçlarının soğuktan korunması hususunda uyardı.

KASKİ Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada “Kış şartlarından dolayı sıcaklıkların düşmesi sonucu, uygun koşullarda bulunmayan su sayaçları zarar görebilmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için ev ve işyerlerine ait su sayaçlarını soğuktan korumaları gerekmektedir” denilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Soğuk nedeniyle özellikle dış ortamda bulunan su sayaçları ve su tesisatlarının donarak kullanılmaz hale gelmesi kaçınılmazdır. Abonelerimizin don olayından zarar görmemeleri için su sayaçları ve su tesisatlarını kontrol etmeleri, yalıtım malzemesi ile muhafaza altına almaları gerekmektedir.

SU SAYACIMI SOĞUKTAN NASIL KORUYABİLİRİM?

1-Sayacın bulunduğu yere beton, plastik, ahşap veya demirden bir muhafaza konulmalıdır.

2-Su sayaçlarının donmaması için sayaçların bulunduğu yerin hava sirkülâsyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması gerekmektedir.

3- Sayaç muhafaza yerleri sayaçları korumak için sayacın üst seviyesine kadar (sayacın cam çerçeveli okuma penceresi kapatılmayacak) sayaç muhafaza yerini tamamen kapatacak şekilde izocam vb. malzemelerden doldurulmuş yastıklar konulması ve üzerinin muntazam bir kapakla kapatılarak harici tesirlerden korunması gerekmektedir.

4- Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.

Abonelerce tedbir alınmaması halinde su sayaçlarının kolayca patlayacağı, gövdesi patlayan sayacın tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır.

Sayaçta arıza olması durumunda abone numarası belirtilmek suretiyle 185 Çağrı Merkezini arayarak KASKİ'ye bildirilmelidir.”

Editör: TE Bilisim