Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl kurulan ve "Beni fark et yeter" sloganıyla tüm özel gereksinimli çocukları ve ailelerini desteklemeyi hedefleyen Melek Çocuklar ve Aileleri Yaşam Derneği 1. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Özel bir tesiste düzenlenen yemekli kutlama programına Melek Çocuklar ve Aileleri Derneği yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri ve derneğe destek verenler katıldı. 200 kişinin katıldığı programda konuşan Dernek Başkanı Özlem Çakmak şunları dile getirdi:

"Beni fark et yeter" felsefesi üstüne inşa ettiğimiz, tüm özel gereksinimli çocuklarımızı kapsayan derneğimizin 1. yaşını kutlama yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Dernek üyelerimizin ve bağışçılarımızın maddi manevi destekleriyle birçok özel gereksinimli çocuklarımızın ve ailelerinin yaralarına merhem olduk. Geriye doğru baktığımızda geliri ihtiyaç sahibi melek çocuk ailelerine giden konser ve kermesi, Ramazan için özel hazırlanan hediye çeklerini, bir çocuğumuzun bisiklet hayalini, hediye edilen bayramlıkları ve lösemi tedavisi olan Down Sendromlu çocuğumuza yapılan sağlık yardımlarını görüyoruz. Amacımız özel gereksinimli bu çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarına daha çok dokunabilmek yanlarında olabilmek. Bu anlamda da yepyeni projelerle yolumuza hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyebilmek. Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza, üyelerimize gönülden teşekkür ediyoruz.”

 Kahramanmaraş Down Sendromlular Dernek Başkanı Zeynep Nur Yerhan, Down Sendromu Farkındalık Günü ile ilgili bilgi verdi. Down Sendromlu bir çocuğun annesinin yazdığı şiiri okuyan Yerhan, konuklara duygusal anlar yaşattı.

Editör: TE Bilisim