Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmeye göre, bugün ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi ile Çanakkale, Sakarya, Bilecik, Antalya, Burdur, Eskişehir, Ordu çevreleri ve Çankırı'nın kuzey ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Yağış alan yerlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemizde, bölgemizde, Kahramanmaraş ve ilçelerinde hava durumu şöyle olacak.

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi ile Çanakkale, Sakarya, Bilecik, Antalya, Burdur, Eskişehir ve Ordu çevreleri ile Çankırı'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Burdur çevreleri, öğle saatlerinden sonra Antalya çevreleri ile gece saatlerinde İskenderun Körfezi'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölge genelinin; parçalı bulutlu, Hatay kıyı kesimleri gece saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar: Gündüz güney ve güneybatılı yönlerden, gece kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 25°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ  °C, 30°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğusu sağanak yağışlı;

Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, Batı Akdeniz’in batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde;

Dalga: 1,0 ila 2,0m;

Görüş: İyi.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİ

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu

30

Afşin

Parçalı bulutlu

27

Andırın

Parçalı bulutlu

23

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

28

Ekinözü

Parçalı bulutlu

27

Elbistan

Parçalı bulutlu

28

Göksun

Parçalı bulutlu

26

Nurhak

Parçalı bulutlu

27

Pazarcık

Parçalı bulutlu

29

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

31

Editör: TE Bilisim