Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünce düzenlenen "Hayalle İliklenen Düğmeler Yarışması" sonunda düzenlenen sergiyle birlikte yarışmanın ödül töreni de gerçekleştirildi.

Düğmeler, gerçekte insanın iki yakasını bir araya getiren bir araç olarak dikkat çekerken; bu kez Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün "Sıfır Atık" projesi kapsamında israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacına destek olmak için düzenlediği "Hayalle İliklenen Düğmeler" yarışmasında her tasarımcı, düğmelerle hazırladıkları ürünlere kendi imzalarını attı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜİSAD) ve VEPSAN Firmasının ponsorluğunda yapılan yarışmanın ödül töreni Piazza'da gerçekleştirildi. Program, katılımcıların yoğun ilgisiyle gün boyunca devam etti.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünce düzenlenen "Hayalle İliklenen Düğmeler Yarışması"nda tasarımcılar, bir kamyon düğmeyi kullanarak kıyafetlerden ev tekstiline, tablolardan hediyelik eşyalara kadar 70 farklı çalışma yaptı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Sıfır Atık Projesi kapsamında Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünce düzenlenen "Hayalle İliklenen Düğmeler" yarışmasında tasarımcılar, düğme kullanarak farklı ürünler ortaya çıkardı. Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında düzenlediği yarışmada tasarımcılar, bir kamyon düğmeyi kullanarak kıyafetlerden ev tekstiline, tablolardan hediyelik eşyalara kadar 70 farklı çalışma yaptı.

Yarışmada, "Kırçiçeği Ceket" adlı çalışmasıyla Funda Büyükkekeç birinci, "7 Güzel Adam Kapı Süsü" eseriyle Nazlı Kantarcılar ikinci olurken "Renkli Düşler" tasarımıyla Hatice Kulak üçüncülüğü elde etti. Ayrıca, "Maraş Ağacı" adlı çalışması nedeniyle Nazlı Kantarcılar jüri özel ödülü, Hatice Aktepe, Hatice Emlik ve Gülhan Yüce de mansiyon ödülüne layık görüldü. Dereceye girenlerin ödülü, Piazza’daki sergide Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, tasarımcıları "Hayalle İliklenen Düğmeler" yarışmasıyla da onları taçlandırdıklarını dile getirerek "Olgunlaşma enstitüleri geçmişi geleceğe taşımak vizyon ve misyonuyla çalışıyorlar. Fatih Sultan Mehmet Han döneminde 'arayıcılık' isminde bir meslek olduğunu Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden öğrendik. Bunu öğrendiğimiz günden bu yana enstitünün vizyon ve misyonunun geri dönüşüme çok uygun olduğunu farkettik."

Editör: TE Bilisim