Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan Sarayaltı Caddesi genişletme projesinin ne zaman bitirileceği sorusu, Kahramanmaraş’ın iki günlük gazetesinden biri olan Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi tarafından gündeme getirildi ve yanıt bekleniyor.

www.marasbugun.com sitesinde verilen habere göre; Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan Sarayaltı Caddesinde istimlak edilen evler yıkılırken, bir süredir ara verilen yol çalışmalarında ise önceki gün parke taşları yapılmaya başlandı.

Şehrin tek ana ulaşım arteri üzerinde bulunması nedeniyle Kahramanmaraş'ta Trabzon Bulvarı ve Azerbaycan Bulvarlarında zaman zaman yoğunluklar yaşanmaktaydı. Geçtiğimiz yıl yapılan planlamayla Kanlıdere köprüsünün hemen yanına bir köprü yapılacak ve ulaşım oradan sağlanırken, Kanlıdere köprüsü tarihi yapısını koruyarak yayalaştırılması planlandı.

Sarayaltında yol çalışması tamamlandığında Eski itfaiye Kavşağından Postaneye uzanan koridorda 18 metre 2 gidiş 2 geliş yol standardın da olacaktı. İstimlak edilen evlerin yıkılmasının ardından Sarayaltı Caddesinde boş kalan yol kenarları ve yıkılan evlerin boş arazisi adeta Otopark'a dönüştü.

OTOPARK OLARAK KULLANILIYORDU

Akbel'e ait olan parkomat bölgelerinin ve Otoparkların ücretli olması nedeniyle sabahın erken saatlerinde araçlarını buraya park eden vatandaşlar iş çıkış saatine kadar araçlarını buraya park edince, ortaya adeta oto pazarı görüntüsü çıkıyor.

Çevrede yaşayan evler ve bölge esnafı bu durumdan rahatsız olurken, ikinci veya üçüncü sıraya kadar park eden araçlar tek gidiş ve tek geliş olarak kullanılabilen yolda sıkışıklığa neden oluyordu. Bu konudan vatandaşların rahatsızlığı defalarca dile getirilirken, önceki gün belediyeden yapılan parke döşeme çalışmalarının sürdüğü ve yolun dört şeritli hale getirileceği açıklaması tatmin etmedi.

KAYNAK: https://www.marasbugun.com/guncel/sarayalti-projesi-ne-zaman-bitecek-2-h140811.html

Editör: TE Bilisim