“Çekirdekten Bilime” sloganı ile düzenlenen TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan Bilim Şenliği, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ev sahipliğinde başlıyor. 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle; 1 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek Bilim Şenliği öncesinde, 29 Nisan Pazartesi ve 30 Nisan Salı günü bilimsel söyleşiler yapılıp, konferanslar verilecek. Bilim Şenliği’nin açılışı ise 1 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’de Piazza AVM' de gerçekleşecek.

64 farklı atölye ve 150 etkinliğin yer aldığı organizasyona 4-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimin farklı dallarıyla tanışacağı “Çekirdekten Bilime 2” etkinlikleri, 12.00-19.00 saatleri arasında Piazza AVM’nin açık otoparkında gerçekleştirilecek.

Çocuklar; Artırılmış Gerçeklik Atölyesi, 3D Tasarım Atölyesi, Kodlama Atölyesi, STEM Atölyesi, Astronomi Atölyesi, Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi, Matematik Atölyesi ve Farkındalık Atölyesi ile bilim dünyasının kapılarını aralayacak.

Editör: TE Bilisim