Türkiye’de dün kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve bazı Kahramanmaraş ilçe belediye başkanları birer yazılı mesaj yayımladı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, yayımladığı mesajda “Demokrasinin temel taşlarından olan basın; haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır” diyerek, şunları söyledi:

“Bu anlamda haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basın mensuplarımızın, toplumun bilgilenmesinin yanı sıra barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde de önemli payı bulunmaktadır.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gece gündüz demeden zor şartlar altında fedakârca görev yapan; şehrimizin, sosyal ve kültürel özelliklerini tanıtan, gelişimine her anlamda katkı sağlayan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını dilerim.”

GAZETECİLER YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZDIR

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, büyük bir özveriyle vatandaşın haber alma özgürlüğünü yerine getiren tüm gazetecilerin gününü kutladı.

Günümüzde gazetecilik mesleğinin sosyal medyanın da devreye girmesiyle zorluklarla icra edildiğini dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu sebeple gazetecilerin her zaman yanında olduğunu söyledi.

Toplumun haber alma özgürlüğünü doğru, dürüst ve güvenilir haberlerle sağlayan gazetecilerin varlıklarını sürdürmelerinin önemini anlatan Başkan Okay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Gazetecilik mesleği günümüzde teknolojinin gelişmesiyle hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilenmeler yaşadı. Özellikle sosyal medyanın aktif olarak kullanıldığı bu dönemde Gazetecilik mesleğini icra eden arkadaşlarımızın birçok konuda zorluklarla karşılaştığını görmekteyiz. Bu sebeple onların kamuoyunu tarafsız, güvenilir ve doğru haberlerle buluşturmaları adına bizler üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Gazetecilik mesleğinin fedakarlık ve özveri istediğini biliyoruz. Bu mesleği icra eden arkadaşlarımızın gösterdiği özveri ve fedakarlığı en iyi bilenlerdeniz. Çünkü gazetecileri yakın çalışma arkadaşı olarak görüyor ve her konuda istişare ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de onlarla omuz omuza çalışmaya, ilçemizi ve şehrimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizde ve ülkemizde gazetecilik mesleğini özverili bir şekilde icra eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Onlara işlerinde başarılar, ailelerine sağlık ve sıhhat diliyorum.”

GAZETECİLİK İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİDİR

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Aydın, gelişen iletişim teknolojilerinin sağladığı kolaylık ile gündelik hayatın en önemi konularından biri olan haber alma ihtiyacının insanlık tarihi kadar eski olduğunun söyledi.

Matbaanın bulunuşunun gazeteciliğin gelişmesine ve bir meslek olarak ortaya çıkmasına yol açtığına işaret eden Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihsel süreç içinde sürekli gelişme gösteren ve insanların birinci önceliği olan iletişim, insanların yaşamını biçimlendirmektedir. İletişim alanındaki buluşların kuşkusuz en önemlilerinden olan matbaanın bulunuşu gazeteciliğin gelişmesine ve bir meslek olarak ortaya çıkmasına yol açmıştır. Matbuat, basın, medya derken, bugün hayatımıza giren yeni iletişim teknolojileriyle birlikte, söz konusu ihtiyacın artarak devam ettiği bir gerçektir.

Günümüzde kitle iletişim araçları olarak ifade edilen bu etkili gücü yöneten gazeteciler haberin, bilginin, düşüncenin ve kültürün insan topluluklarına dağıtılmasına aracılık yapmaktadır. Bu anlamda gazeteciler, yüzlerce yıllık meslek ahlakı çerçevesinde doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatıp, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine katkı sağlamaktadır.”

Kamuoyu oluşturulmasında etkin görev alan gazetecilerin meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesinin önemine vurgu yapan Başkan Aydın, “Bu düşüncelerle, meslek etik ve ilkeleri ile hareket ederek ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin gelişmesi ve kültür aktarımı için mücadele veren, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim