Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla pazar ve market sergilerinde bolca yerini almaya başlayan yeşil soğan, tam bir C vitamini deposudur.

Bugünlerde bollaşmasının neticesinde fiyatı da ucuzlayan yeşil soğanın fayda ve zararları neler sizin için araştırdık. Türkiye'nin en dinamik kadın portalı kadın haberlerinde kadın ve yaşama dair her şeyi bulmaya devam etmektesiniz.

Öncelikle bu vitamin deposu sebzenin zararları neler onlarla başlayalım. Taze yeşil soğanın tuza iştah açıcı özelliği vardır. Özellikle tuza bandırarak yanında ekmekle beraber tüketirseniz bu vitamin deposu sebze, fazla tuz ve ekmek tüketimi neticesinde zarara dönüşmektedir. Eğer tuza bandırmadan yiyebiliyorsanız bu şekilde tüketmeyi tercih etmelisiniz.

İştah açıcı olduğunu öğrendiğimiz yeşil soğanı diyet yapan kişilerin diyet süresince mümkün olduğunca az tüketmesi tavsiye edilmekte. Sadece salatalara bir kaç adet doğranması iştahınızın açılmaması için yeterli olacaktır. Soğanın dış kısmında bulunan ince zar mide hastalığı olanların kramp şeklinde mide ağrısı çekmesine neden olabilir. Mide hastalarının ya da hassasiyet yaşayanların yeşil taze soğan tüketmemesi yerinde olur.

Soğan doğal antibiyotik olarak bilinen sebzeler arasındadır.  Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atmaya yarayan yeşil soğanın idrar söktürücü etkisi de vardır. Özellikle idrar tutukluğu sorunu yaşayanlar yeşil soğan yiyerek fayda bulabilirler. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesinde yeşil soğan alternatif bir yardımcıdır.

Yeşil soğan böbrek ağrısını dindirir. Kötü kokusu nedeniyle bazı kişiler tarafından yenmek istenmeyen soğanın zihin yorgunluğunu dindirdiği görülmüştür. Prostat bezi, İktidarsızlık gibi erkeklerin korkulu rüyası olan hastalıklarda faydalı bir besindir ve dolayısıyla cinsel gücü artırır.

Gribe karşı vücutta koruyucu bir koruma kalkanı oluşturan yeşil soğan, tıpkı kuru soğan ve sarımsak gibi sıkça tüketildiğinde hastalıkları önleyici olduğu görülen sebzelerdendir.

http://www.kadinhaberleri.com/saglik/yesil-soganin-faydalari-ve-zararlari-neler-h671096.html

Editör: TE Bilisim