Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda kentte mesleği eğitime de destek olacak.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile DOĞARA arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında DOĞAKA, mesleki eğitimle ilgili olarak yapılacak faaliyetlere mali destek verecek. Protokolle mesleki eğitimin Kahramanmaraş ili işgücü piyasasının ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak şekilde gerçekleştirilmesi, okul kurum ve sektör ile işbirliği içerisinde katılımcı bir anlayışla yapılması ve mesleki eğitimin sürekli geliştirilmesi, kalitesinin yükseltilmesi amacıyla ildeki mesleki eğitime ilişkin politika, tedbir ve eylemlerin belirleneceği bir strateji belgesi hazırlanması ile ilgili kurumlarla mesleki eğitim koordinasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Eğitim kuruluşları sanayi işbirliği organizasyonları ve beşeri sermayenin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında; Kahramanmaraş İli Mesleki Eğitim Bilinçlendirme Konferansı, Usta Çırak Buluşmaları, Sanayici Mezun Buluşmaları, Liderler Programı, Ulusal ve Uluslararası Fuar ve Konferanslara Katılım, Bölgesel İşgücü İhtiyaç Analizi, Mesleki Eğitim Strateji ve Eylem Planı, Proje Hazırlama Eğitimi, Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimleri, Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi, Hami Okul Uygulaması 2023 vizyonunda yer alan mesleki ve teknik eğitim hedefleri ile uyumlu olarak stratejik hedeflere ulaşılması sağlamak gibi etkinlikler yer alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz imza töreninde yaptığı konuşmada “DOĞAKA’ya Milli Eğitime vermiş olduğu büyük destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz projelere fiilen katılmak suretiyle bu desteğien iyi şekilde değerlendireceklerdir. Katkılarından dolayı DOĞAKA'ya teşekkür ediyoruz” derken, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da şunları söyledi:

“DOĞAKA olarak Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerimizde gerek örgün eğitim gerek mesleki eğitimin yaygınlaştırılması konusunda bir dizi faaliyetleri başlamış bulunmaktayız. İlk adım olarak mesleki eğitimin geliştirilmesi programında 10 milyon liralık toplam hibe tutarının aslan payını 6 milyon lirayı 9 başarılı proje ile Kahramanmaraş'a kazandırmaktadır. Tabii sadece teknolojik altyapının işlenmesi ile değil, eğitici eğitimini ve müfredatın geliştirilmesini desteklemeyi arzu ediyoruz. İmza attığımız bu protokolle mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunu tekrar hatırlatmak istedik. Bize destek veren başta Kahramanmaraş Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'a, ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemal Yılmaz'a teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim