Avrupa Birliği Erasmus+: Sport Small Collaborative Partnerships kapsamında, Koordinatörlüğünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) adına Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay’ın yürüttüğü “Görme Engelliler için Dart” projesinin (DARTS4BLIND) Covid 19 salgını nedeniyle ertelenen toplantısını 2 Haziran 2020 tarihinde online olarak yapıldı.

Toplantıya Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Portekiz, Hırvatistan ve Macaristan'dan proje ortakları katıldı. Toplantıda öncelikle proje ortağı ülkelerde salgınla ilgili son durumlar değerlendirildi. Salgından en çok etkilenen İtalya'daki son durum değerlendirilirken, projenin yakın gelecekte uygulanabilirliği konusunda görüşler dile getirildi ve projenin teknik detayları gözden geçirildi.

Konuyla ilgili görüşleri alınan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Artık tüm üretim, araştırma ve faaliyetlerde toplumun tümünü hedef kitle kabul ediyoruz. dezavantajlı kardeşlerimizin de sosyal ve sportif faaliyetlerin içerisinde olmaları adına dart sporunu görme engellilerin oynayabileceği forma getirme projesi üzerine çalışıyoruz.” ifadelerini kullanarak, Erasmus+ DARTS4BLIND Projesi Koordinatörlüğünü KSÜ adına yürüten Prof. Dr. Ökkeş Gençay’a teşekkür etti.

Bir sonraki online toplantının 7 Temmuzda yapılması ve salgının Avrupa'daki seyrine göre gerekli hazırlıkların yapılması planlanırken, Ağustos ayının ilk haftasında Portekiz'in Lousada kentinde ikinci toplantının yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilisim