Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi'nde matematik dersiyle ilgili yapılan “Limit Günü” programında ilgi çekici etkinlikler yapıldı. Programa katılan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, bu tür etkinlikler sayesinde matematik dersine olan yaklaşımın daha olumlu hale gelebileceğini vurguladı.

“Limit Günü” programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun’un yanı sıra Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda matematiğin ve limitin günlük hayatta farkında olmadan nasıl kullanıldığı ve önemi ile ilgili etkinliklere yer verildi. Matematik öğretmenleri Erkan Arıslan ve Abdullah Çamlı’nın koordinatörlüğünde 12.Sınıf öğrencileri tarafından yapılan programda Okul Müdürü İsmail Demir, matematiğin önemi ile ilgili konuşma gerçekleştirdi. Sonrasında öğrenci İlayda Çetin, matematiğin tarihsel gelişimini ve yaşantımıza etkilerini anlatan konuşma gerçekleştirdi.

Matematik öğretmeni Erkan Arıslan ise matematiğin bilinmeyen beşinci işleminin “limit” olduğunu kaydederken, matematik dersinde genel olarak dört işlemin bilindiğini, aslında beşinci işlem olarak “limit”in var olduğunu belirtti. Bunun için “limit” hakkında öğrencilerde ve toplumda farkındalığı arttırmak amacıyla öğrencilerle “Limit Günü” programını yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Ardından 1000 pirinç tanesinin bulunduğu şişeler, konuklara hediye edildi. Hediyelerle evrendeki yıldız sayısının çokluğuna dikkat çekildi ve bu çokluğun hesaplanabilmesinin sadece limit işlemiyle mümkün olduğu öne sürüldü.

“Limit Günü”nün her yıl kutlanan bir gün olmasının hedeflendiği programda Vali Ömer Faruk Coşkun’un eşi Sevilay Coşkun tarafından fonksiyon grafiğinde bu yıl, başlangıç noktası olarak belirlendi ve başlangıç yılı grafikte tanımlandı. Ayrıca etkinliğin gelecek yıllarda da devam edebilmesi için boş alanlar belirlendi. Son olarak Limit Günü pastası, öğrencilerin canlı müzik performansı eşliğinde kesildi.

Program sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun, bu tür etkinliklerle öğrencilerin matematiğe yaklaşımının daha olumlu olabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim