"Edebiyatın Başkenti ve Sultanlar Diyarı Gönül Köprüsü” proje kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci grubunu Kahramanmaraş'ta ağırladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında “Edebiyatın Başkenti ve Sultanlar Diyarı Gönül Köprüsü” adlı projesi kabul edilen Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, proje doğrultusunda İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Kahramanmaraş'ta misafir etti.

Proje kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İHL'de kayıtlı 12 öğrenci, bir hafta boyunca İstanbul’da hem derslerine devam etti hem de etkinliklere katıldı. Aynı hafta içerisinde İstanbul Recep Tayip Erdoğan Anadolu İHL öğrencileri ise Kahramanmaraş'ta derslerine devam ederken düzenlenen etkinliklere katıldılar.

Proje kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İHL'de misafir edilen İstanbul Recep Tayip Erdoğan Anadolu İHL öğrencileri ile tanışma programı gerçekleştirildi. Ardından okulun konferans salonunda her iki okulun idarecileri, misafir öğrenciler ve onlara eşlik edecek birer öğrenci ile toplantı yapıldı. 

Gün içerisinde derslerine devam eden misafir öğrenciler, Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Panaroma Müzesi ve Yedi Güzel Adam Müzesi’ni ziyaret ettiler. Abdülhamit Han Camii’nde yatsı namazı kılan öğrenciler, okulun kapalı spor salonunda yapılan sportif etkinliklere katıldılar.

Okul bahçesinde yapılan etkinliğe ise Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt ve şube müdürleri katıldı. Etkinlikte öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman ile tanışma ve sohbet etme imkânı buldular.

İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede projenin okullar ve şehirler arası kültürel birliktelik sağladığını belirterek, “Aynı zamanda öğrenciler arasında kaynaşma hedefleniyor. Bu sayede öğrencilerimiz hem sosyalleşmiş hem de kültürel birikimlerini artırmış olacaklar. Projede emeği geçen Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim