2021 YKS sonuçları ÖSYM tarafından son dakika olarak açıklandı ve adaylar puanlarını öğrendi. Tercih aşamasına geçen adayları meslek tercihlerine göre araştırma yapmaya başladı. En çok araştırılan konulardan biri de Iğdır Isparta, Kahramanmaraş üniversiteleri oldu.

ÖSYM, 2021 YKS sonuçlarını www.osym.gov.tr sitesi üzerinden açıkladı. Adaylar tercih aşaması için detaylı araştırmalar yapmaya başladı. En çok araştırılan konulardan biri olan Iğdır Isparta, Kahramanmaraş üniversiteleri konusu taban puanları ve baraj puanları ile araştırıldı.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİN İŞLEMLERİNİN YAPILMA ŞEKLİ

Üniversite tercihi yapacak olan aday T.C kimlik no.su ve aday şifresi ile birlikte ÖSYM tarafından hazırlanan aday işlemlerinin yapıldığı sisteme giriş yaparak tercihlerinin son şeklini oluşturup ÖSYM'ye gönderecektir. Tercih için sisteme giriş yapılmasından sonra aday tercih listesini oluşturup, onayladıktan sonra tercih işlemi tamamlanabilmektedir. Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu da bu şekilde bir açıklamaya kavuşmuş olmaktadır.

Her yıl üniversite sınavını başarı ile geçip tercih hakkı kazanan adaylara ÖSYM tarafından 24 tercih yapma hakkı tanınmaktadır. Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı tercih dönemi öncesinde ÖSYM'nin web sitesinde tercih kılavuzu yayınlanarak adaylara sunulmaktadır. Bu nedenle tercih yapacak olan her adayın bu kılavuzu inceledikten sonra tercihlerini yapması gerekir.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ OLUŞTURURKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu ile karşı karşıya kalan adaylar ;  öncelikli olarak kişilik özellikleri, ilgileri, yetenekleri doğrultusunda tercih etmeyi düşündükleri alanları belirlemelidir. Sırf puanı yettiğinden dolayı istemediği bir bölüme tercih listesinde yer vermemelidir.

• Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar puanlarına göre tercih yapmaya hak kazandıkları bölümler üzerinden tercihlerini oluşturacaklardır. Üniversite tercihleri nasıl yapılır? Sorusunun en kritik cevap durumlarından biri de sınavlarda alınan baraj puanlardır.

TYT'de 150 barajını geçen adaylar 2 yıllık ön lisans programları;  AYT'de 180 barajını geçen adaylar 4 yıllık ve üstü lisans bölümlerini tercih etmeye hak kazanacaklardır.

• Bir aday ÖSYM tarafından kendisine tanınan tercihte bulunma haklarının tamamını kullanmak zorunda değildir.

• Adaylar tercih yapmayı düşündükleri bölüm ve programları belirlerken kılavuzda yer alan Özel Koşullar ve Açıklamalar kısmını dikkatlice okumalıdır.

2021 Iğdır Isparta, Kahramanmaraş üniversiteleri taban puanları 2021 YKS tercihleri açıklandıktan sonra ortaya çıkacak. Ancak adaylar 2020 taban puanlarına bakarak Iğdır Isparta, Kahramanmaraş üniversiteleri taban puanları hakkında fikir edinebilir.

İşte 2020 taban puanları!

KAYNAK: https://www.haberler.com/igdir-isparta-kahramanmaras-universiteleri-taban-14292479-haberi/

Editör: TE Bilisim