Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kan Merkezi arasında “Dersimiz Kan Bağışı” sloganıyla “Kan Bağışının Toplumda Davranışa Dönüştürülmesi Projesi” kapsamında hazırlanan protokol imzalandı.

Kan bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla Kan Merkezi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında “Kan Bağışının Toplumda Davranışa Dönüştürülmesi Projesi” kapsamında hazırlanan protokol imzalandı. Kahramanmaraş Kan Merkezi Müdürü Dr. Okan Erdoğan ve İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz tarafından imzalanan protokolde; Kan Bağışının Toplumda Davranışa Dönüştürülmesi Projesi bugünden itibaren başlatılarak iki yıl devam edecek.

Projedeki hedefler; ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılamak, toplumda farkındalık oluşturmak ve kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu düşüncesini davranışa dönüştürmek olarak açıklandı. Projenin hedefleri şöyle:

Ø Gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda okul idarecileri, öğretmenleri, personeli ve öğrencilerinde farkındalık oluşturmak.

Ø Öğrencilerin kan bağışı konusunda edindikleri farkındalığı velilerine aktararak toplumda kan bağışı bilincinin artmasını sağlamak.

Ø Okullarda gerçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyaları ile ülke genelinde kanı klinik olarak kullanan hastanelerin ihtiyaçlarının tamamen gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçılarından karşılanmasını sağlamak.

Ø Okullarda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyalarında okul aile birliği, mahalle muhtarları, mahalle içerisinde bulunan din görevlileri ve esnafın da katılımlarını sağlayarak toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın pekiştirilmesini sağlamak. 

Ø Okullarda eğitim gören öğrencilerin kan bağışı kampanyaları öncesinde yapacakları faaliyetler ile sosyal sorumluluk bilinçlerinin artmasını sağlamak.

Ø Okullarda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyalarının sürdürülebilirliğini sağlayarak, toplumun her kesiminin kan bağışı ile tanışmasına imkân tanımak.

Ø Ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılamak.

Ø Okullarımızda kan bağışının önemi anlatılarak, toplumda farkındalık oluşturmak.

Ø Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olması farkındalığının davranışa dönüştürülmesi ile birlikte gönüllü, düzenli, bilinçli, karşılık beklemeksizin güvenli bir şekilde kan bağışının toplanmasını sağlamak.

Ø Eğitimin tüm kademelerinde kan bağışının önemi anlatılarak, kan bağışlamanın toplumsal sorumluluk haline getirilmesini sağlamak.

Ø Toplumda fedakârlık ve karşılıksız iyilik yapma duygusunu geliştirmek.

Editör: TE Bilisim