Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Anadolu Ezgileri Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Serap Yağmur İlhan’ın şefliğinde, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser programına üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konser programında yaptığı konuşmada türkülerin milletimiz açısından önemini vurgulayarak “Türkülerde biz varız. Yediğimizden giydiğimize, folklorumuzdan yaşama biçimimize, değerlerimize kadar bize dair her şey var. Bu açıdan türkülerimizi koruyalım, türkülerimizi dinleyelim, türkülerimizi her yerde söyleyelim.” diyen ve Şair/Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Türküler Dolusu” şiirini okuyan Rektör Can, başta Şef Öğr. Gör. Serap Yağmur İlhan olmak üzere konserin düzenlenmesinde ve icrasında tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da bir selamlama konuşması yaparak konser ekibine ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Farklı yörelerden birbirinden güzel türkülerin icra edildiği Anadolu Ezgileri Türk Halk Müziği Konseri izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Konser, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın Şef Öğr. Gör. Serap Yağmur İlhan’a teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim