Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığının yürütücülüğünü yaptığı Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesinde oluşturulan fiziksel aktivite parkuru törenle açıldı.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Gençlik Otağı önünde gerçekleştirilen törene üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Yener Tanık ve Şükrü Can, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, Türk Kızılay Adana Bölge Koordinasyon Müdürü Onur Beyazyeşil, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Gürbüz, Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Tayfun Özbek ve dernek üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile Türk Kızılay gönüllüleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ ile Türk Kızılay arasında kapsamlı ve işlevsel iş birliklerinin başarıyla yürütüldüğüne dikkat çekerken, Giysi Bankası, burs destekleri, kan bağışı gibi birçok alanda etkili iş birliklerinin sürdüğünü belirtti.

Türk Kızılay’ın dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren önemli bir kuruluş olduğunu belirten Rektör Can, Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesiyle yürüttükleri iş birliklerinin sayısını ve niteliğini önümüzdeki dönemlerde artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık da Kızılay’ın ülkemizde ve dünyada yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu ise Genç Gönüllüler Projesi kapsamında oluşturdukları parkura yer tahsisi konusundaki destekleri için Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a ve projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

Genç Kızılay Genel Başkan Yardımcısı ve Proje Fon Birim Başkanı Utku İlhan ve Proje Koordinatörü Mustafa Bal da proje süreçleri ve Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Protokol konuşmalarının ardından 10 farklı fiziksel aktivite oyununun yer aldığı parkurun açılış kurdelesi üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve katılımcılar birlikte kesti.

Tören Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesine destek veren isimlere teşekkür plaketlerinin takdimi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim