Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Gençlik Değişimleri kapsamında Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş’ı Avrupa’ya tanıtmak amacıyla yürüttüğü “Mutlu Toplumlar İçin Sağlıklı Nesiller” projesi ile Litvanya, Romanya ve Makedonya’dan Kahramanmaraş’a gelen gençler, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni (KSÜ) gezdi.

Üniversite tanıtım gezisi kapsamında ilk olarak KSÜ Rektörlüğünü ziyaret eden 3 ülkeden 24 genç katılımcıyı Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can kendileriyle bir süre görüşerek sohbet etti. KSÜ’nün genel durumuna ilişkin bilgiler veren Rektör Can, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim olanaklarından bahsetti. KSÜ’6e 56 ülkeden 2 bin 300 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Rektör Can, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ülkemizin köklü bağlarının bulunduğu 3 ülkeden Kahramanmaraş’a gelen gençleri KSÜ’6e ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Kahramanmaraş’ın her mevsim ayrı doğal güzellikler sunduğuna dikkat çeken Rektör Can, Avrupalı gençleri önümüzdeki günlerde tekrar ağırlamak üzere KSÜ ve Kahramanmaraş’a davet etti.

Rektör Can, ziyaretin anısına ülkelerin grup liderlerine çeşitli hediyeler verirken Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen tarafından üniversitemiz Rektörü Can’a projeye verdiği destek dolayısıyla katılım belgesi takdim edildi. Ziyarette Avrupa’dan gelen gençlere Türkiye’den gençler de eşlik etti.

Ziyaretin ardından Rektör Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada verilen öğle yemeğini gençlerle birlikte yediler.

KSÜ gezisi kapsamında Avşar Yerleşkesinde yer alan akademik birimleri ziyaret eden gençlere KSÜ’nün tanıtım ekibi ve birim personelleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma merkezini ziyaret eden ve laboratuvarları gezen gençler, son olarak KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yürütülen sağlık hizmetlerine ilişkin sağlık çalışanlarından bilgi aldılar.

14-24 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen projeyle Avrupa Birliği ülkelerinden gelen insanları ülkemizde misafir ederek kültürümüzün, misafirperverliğimizin, başarılarımızın tanıtılması ve ülkemize yönelik önyargıların kırılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim