Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kariyer Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu (KAGİT) ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri, Türkiye'nin globalde başarılı girişimcilerinin yer aldığı G3 Forum'a katıldı.

KSÜ’ den verilen bilgiye göre; 23 Aralık 2021 tarihinde Gaziantep’te Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu'nda (G3 Forum) girişimciler ve girişimci adayları ile üniversitemiz KAGİT (Kariyer Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu) ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri, TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu'nun katkılarıyla bir araya gelme imkanı buldular. Öğrencilerimiz yuvarlak masada projelerini anlatıp öğleden sonra G3 Forum panel oturumlarında ülkemizi globalde temsil eden önemli girişimlerin kurucu ve CEO’larının girişimcilik hikayelerini dinleyerek ilham alma fırsatını yakaladı..

Yeni ekonomi ve teknoloji şirketleri eski şirketlerin yerini almaya başladı. Yeni ekonominin ve teknolojinin önemli aktörlerini konuşmacı ve mentor olarak bir araya getiren etkinlikte, ülkemizde hızla büyüyen sektörlere gerçekleştirilen yatırımlar da ele alındı ve G3 Forum kapsamında geleneksel olarak düzenlenen ve genç girişimcileri mentorler ile buluşturan yuvarlak masa toplantıları, girişimci adaylarının mentorlerin tecrübelerinden yararlanarak girişimcilik yol haritası çıkartmalarına yardımcı oldu, fikirlerine destek olup yol gösterdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, Insider CEO’su Hande Çilingir, Kolektif House CEO’su Ahmet Onur’un konuşmacı olduğu yeni ekonomi ve teknoloji girişimleri oturumlarının yanı sıra sivil toplumun girişimcilik ekosistemine katkıları üzerine de bir panel gerçekleştirildi. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ve Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen konuşmacı olarak yer aldılar.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ve KAGİT ile ilgili haber ve duyurulara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://twitter.com/utlbksu

https://www.instagram.com/utlbksu

https://www.linkedin.com/in/ks%C3%BC-uluslararas%C4%B1-ticaret-ve-lojistik-b%C3%B6l%C3%BCm%C3%BC-90aa47228/

https://www.youtube.com/channel/UCeH0wbKGl4DyZIw669OlrsQ

Editör: TE Bilisim