Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Kayabaşı Mevki A Tipi Mesire Alanı’ ve ‘Aslanbey Ballıca Mevki’lerini içeren peyzaj projelerinin yer aldığı II. Geleneksel Öğrenci Proje Sergisi açıldı.

‘Kayabaşı Mevki A Tipi Mesire Alanı’ ve ‘Aslanbey Ballıca Mevki’lerini içeren peyzaj projelerinin yer aldığı II. Geleneksel Öğrenci Proje Sergisi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Orman Fakültesi A Blok giriş katında gerçekleşen serginin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.  Üniversite olarak şehrimizdeki yerel yönetimler, kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen verimli ve etkili işbirlikleri neticesinde güzel işlere imza atıldığını belirten Rektör Can, “Üniversitemiz, şehrin meselelerini kendi meselesi olarak değerlendiriyor. Bu manada gerçekleştirilen projelerde üniversite olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı imkânlarımız ölçüsünde sunuyoruz. Birlikte şehrimizi hak ettiği noktaya taşımak için çalışmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Samimi işbirlikleri ve üniversitemize destekleri için Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e şükranlarını dile getiren Rektör Can,  serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Üniversite ile işbirliği içerisinde çalışmanın kendileri için yol gösterici olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise “İlçemizin gelişmesine katkı sunan, teorik bilgi ve pratiği bir araya getiren bu tür projeleri önemsiyoruz. Bizim de yaklaşık 5 yıldır üzerinde çalıştığımız kamu külliyesi projemiz var. Aşağı-yukarı bu projeyi bitirdik, Nisan ayında buraya taşınacağız. Bu bölgedeki yeni imar alanlarında da yaklaşık 36 dönümlük bir millet bahçesi projemiz vardı. Bu millet bahçesi projemizi de üniversitemizle işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şule Kısakürek de sergiye ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Serginin amacını öğrencilerin birlik ruhunu güçlendirmek, işbirliğinin önemini vurgulamak ve Peyzaj Mimarlığı mesleğinin tanıtımını yapmak olarak özetleyen Kısakürek, sergide Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerince hazırlanan, Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ‘Kayabaşı Mevki A Tipi Mesire Alanı’ ve Dulkadiroğlu Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ‘Aslanbey Ballıca Mevki’lerini kapsayan peyzaj tasarım projelerinin yer aldığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sergiyi gezerek öğrencilerden projeye ilişkin bilgi aldılar.

Editör: TE Bilisim