Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ); Prof. Dr. Ahmet Kaya, Öğretim Görevlisi Muhammed Safa Kamer, Öğretim Görevlisi Kerim Sönmez ve öğrenci Tolga Atar’ın ‘Prototif Filament Makinesi’ Buluşu Türk Patent tarafından tescil edildib

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kaya, Öğretim Görevlisi, Muhammed Safa Kamer, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğretim Görevlisi Kerim Sönmez ve KSÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Tolga Atar tarafından geliştirilen ‘Portotif Filament Makinesi’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Faydalı Model Belgesi’yle tescillendi.

PORTATİF FİLAMENT MAKİNESİ

Bu buluş, üç boyutlu yazıcılarda kullanılan filamentin ev ve ofis ortamında üretilebilmesini sağlayan, portatif olarak taşınabilen bir filament makinesidir.

Bu buluşta tasarlanan ‘Portatif Filament Makinesi’, mevcut filament makinelerine göre çok daha düşük satın alma maliyetine sahip olması, ev ve ofis ortamında masaüstünde kullanılabilecek şekilde ergonomik boyutlara sahip olması ve portatif olması nedeniyle ev ve ofis ortamlarındaki üç boyutlu yazıcı kullanıcılarının kendi filamentlerini yine ev ve ofis ortamında üretebilmelerini sağlamaktadır.

‘Portatif Filament Makinesi’yle, hem granül halinde tedarik edilmiş hammaddeler kullanarak hem de daha önceden üç boyutlu yazıcıda işlenmiş ve artık kullanılmayan atıkların tekrar granül haline getirilmesiyle elde edilmiş hurda granüller kullanarak filament üretimi mümkün olmaktadır. Bu sayede hurda malzemelerin de geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilmesi sağlanmakta ve aynı zamanda gereğinden fazla hammaddenin granül halinde tedarik edilmesi önlenmiş olmaktadır.

Editör: TE Bilisim