Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, her hafta Salı günü Radyo KSÜ’de canlı yayınlanan ‘Kültürden İrfana’ programına katıldı.

KSÜ Kahramanmaraş ve Yöresi Kültürel Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi koordinasyonunda düzenlenen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu’nun hazırlayıp sunduğu  ‘Kültürden İrfana’ programının 30 Mart 2021 tarihli yayınına üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can konuk oldu.

Programda, Asım’ın Neslinden İstiklal Marşı’na; Mehmet Akif Ersoy konuşuldu. Mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un farklı yönleriyle ele alındığı programda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, tambur taksimi eşliğinde Safahat’tan şiirler seslendirdi.

Üniversitelerin Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın Nesli’ olarak ifade ettiği gençliği yetiştirme sorumluluğu bulunduğunu vurgulayan Rektör Can, “Kendi köklerimizden, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla mili ve yerli teknolojiler üretmeliyiz. Üniversiteler olarak bizlerin iyi hekim, iyi öğretmen, iyi mühendis yetiştirirken, kendi köklerine, kendi kültür ve medeniyetine sahip, topluma en iyi şekilde hizmet üreten bireyler yetiştirme sorumluluğumuz var. KSÜ olarak, bizi biz yapan değerleri koruyarak, çağın ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, bilim ve teknolojide önemli çalışmalara imza atıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hangi işi yapıyorsak yapalım hakkını vermeliyiz. Sıradan değil, aranan meslek profesyonelleri olmalıyız.” diyen Rektör Can, “Diğer taraftan ise mesleğimizde başarılı olmak için ayırdığımız zaman kadar, kendi kültürümüzü öğrenmeye de zaman ayırmalıyız. Toplumumuzun en önemli unsur aile bağlarımızı güçlü tutarak ve toplumumuzdan kopmadan, azimle çalışan ve üreten, en iyiyi hedefleyen bir anlayışa sahip olmalıyız.” dedi.

Gençlere seslenerek, pandemi döneminde krizi fırsata çevirmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Can, “Bu süreçte uzaktan eğitim kararı almak durumunda kaldık. Ama bu süreci fırsata çevirin. Daha çok okuyun, yazma alışkanlığınızı geliştirin. Kendi alanlarınızla ilgili araştırma ve okumalara daha fazla vakit ayırın. En az bir sanat dalıyla ilgilenin, sporu hayatınızın parçası yapın. Sizler ülkemizin aydınlık yarınlarının mimarları olacaksınız. Hepinize ailelerinizle birlikte sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bestelenen çeşitli eserleri icra edildi.

Editör: TE Bilisim