Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğünce, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin üniversitemizde uygulanmasına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı ve Sıfır Atık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Kadir Saltalı, akademik ve idari birim yöneticilerinin katılımıyla KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Rektör Can yaptı.

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan “Sıfır Atık Projesi” hakkında bilgiler veren Rektör Can, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasının bu projenin en önemli amacı olduğunu söyledi.

İsrafın önlenmesinin bizim inanç ve kültürümüzün önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Rektör Can, “Öğrencilerimizde ve bütün toplumda ‘Sıfır Atık’ bilincini oluşturmalı ve bu bilinci davranışa dönüştürmeliyiz. Bu anlayışın toplumumuzda yerleşmesi için üniversite olarak yaptığımız olumlu çalışmalarla bizler rol model olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Yakup Cuci Sıfır Atık Projesi’nin üniversitemizde uygulanmasına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. KSÜ genelinde Sıfır Atık Projesi’nin aşamaları ve sürdürülmesine ilişkin detayları paylaşan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Cuci, üniversite birimlerinde atıkların oluşum oranlarını dikkate alarak kuruma özgü planlama yaptıklarını ifade etti.

Bilgilendirme sunumunun ardından atık kutularının konumlandırılmasına ilişkin bilgiler verilerek, birimlerin talebi doğrultusunda temin edilen atık kutularının birim yetkililerine teslimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim