Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Avşar Yerleşkesinde yer alan akademik ve idari birimlerde görev yapan personelin katılımıyla yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Yangın anında yapılması gereken uygulamalar, yangına müdahale, alarm sisteminin çalıştırılması, söndürme cihazlarının, yangın dolaplarının ve yangın hidrant sistemlerinin kullanımına ilişkin uygulamaların gerçekleştirildiği tatbikata Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve akademik ve idari birimlerde görev yapan personel katıldı.

Birimlerde görevli kurtarma, ilkyardım, koruma ve yangın söndürme ekiplerinin planlanan senaryo kapsamında etkin olarak görev aldığı tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Can, “Afetler hayatın gerçeği. Afetleri engelleyemiyorsak afetlere karşı hazırlıklı ve afet anında yapılması gerekenler hususunda eğitimli olmalıyız. Burada aldığımız eğitimleri çevremizle paylaşarak daha çok insanımızın afet anında hayata tutunmasına vesile olabiliriz.” dedi.

“Tatbikatlar formalite değil realitedir.” diyen Rektör Can, “Olası yangın durumlarına karşı kâğıt üzerinde planlanan görevlendirmeleri büyük bir ciddiyetle gerçekleştirdik. İnsan hayatını ve kamu kaynaklarını tehdit eden durumlara karşı her an hazırlıklı olmalıyız. Bu derece hayati bir konuda üniversitemizin bütün fertleri olarak bilgilerimizi taze tutmalıyız. Yıl boyunca planlı ve plansız olarak gerçekleştireceğimiz tatbikatlarla bu konudaki bilinç ve hazırlığı en üst seviyeye taşıyacağız.” şeklide konuştu.

Görevli personelle birlikte bizzat söndürme çalışmalarına katılan Rektör Can, akademik ve idari birimlerde görev yapan personele tatbikatlara katılım ve destekleri için teşekkür etti.

Kurtarma, koruma ve ilkyardım uygulamalarını içeren tatbikatlar kapsamında Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Demir tarafından yangın tüplerinin doğru ve etkili kullanımına ilişkin uygulamalı eğitim verildi.

Editör: TE Bilisim