Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KSÜKAM) tarafından "25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"  kapsamında “Aile İçi Şiddet” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Ailenin, toplumun en önemli değeri olduğunun altını çizen Rektör Can, “Şiddetin her türlüsü yanlıştır ve çirkindir. Bizim inancımızda insan ‘eşref-i mahlûkat’ yani yaratılmışların en şereflisidir. İnsana hatta herhangi bir canlıya yapılan şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Güçlü olanın güçsüz olana şiddeti ise ruhen zayıflığın bir sonucudur. Aile medeniyetimizin en kıymetli unsurudur. Aileyi şiddetten ve her türlü olumsuz durumdan muhafaza edelim. Şiddeti ailemizden, çevremizden, mahallemizden, şehrimizden, ülkemizden uzak tutmalı, şiddete karşı sesiz kalmamalıyız.” diye konuştu.

Rektör Can, şiddetten ve diğer kötü alışkanlıklardan gelecek nesilleri korumak için okul-aile işbirliğinin ve ebeveynlerin eğitiminin son derece önemli bir husus olduğuna dikkat çekerek, eğitim alanında okul ve ailenin ortak hareket etmesinin çocukların daha sağlıklı bir ortamda yetişmesine katkı sağladığını ifade etti.

KSÜKAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Günsu Yılma Şakalar ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle kadına yönelik şiddeti ve şiddetin her türlüsünü kınadı. Açılış konuşmalarının ardından KSÜKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güldemin Darbaş “Aile İçi Şiddet” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim