25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KSÜKAM), Kahramanmaraş Barosu Kadın Hakları Komisyonu ile Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Dijital Şiddet’ konulu çevrim içi panel düzenlendi.

Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı. Panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Yardımcısı Pak, bu tür farkındalık faaliyetlerinin şiddetin önlenmesine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ise Panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, KSÜKAM’ı şiddetin önlenmesi yönündeki farkındalık faaliyetleri ve bu yönde yürüttüğü çalışmalar için tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜKAM Müdürü Doç. Dr. Yekta Gezginç’in moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panel oturumuna geçildi.

Panelde ilk sözü alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddeti Önleme Merkezi Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Aslıhan Ceren, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddeti Önleme Merkezi Hizmetleri’ hakkında bilgiler verdi.

KSÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Fındıklı ise ‘Kadına Yönelik Dijital Şiddet’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Panelin son konuşmacısı olan Kahramanmaraş Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Fatma Erdeve ise şiddet suçlarına ilişkin yasal düzenlemelere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Çevrim içi olarak gerçekleşen panelin videosu KSÜKAM Youtube kanalında yayımlandı.

Editör: TE Bilisim