13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü münasebetiyle ilimiz genelindeki tüm okullarda KBRN, kurtarma ve yangın tatbikatları yapıldı. Ana tatbikat ise İl Millî Eğitim Müdürlüğü MEB AKUB, AFAD, UMKE, JAK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerinin katılımıyla Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü MEB AKUB (Arama ve Kurtarma Birimi) koordinesinde gerçekleştirilen ana tatbikata AFAD İl Müdürü Ahmet Sezen, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hasan Altın, AFAD (Afet ve Acil Durum) ekibi, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ekibi, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye ekipleri ve okul öğrencileri katıldı.

Afet anında ve sonrasında yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında öğrencilerde bilinç oluşturmak amacıyla uygulamalı olarak gerçekleştirilen programda KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer), kurtarma ve yangın tatbikatları yapıldı.

Diğer yandan tüm okullarda da 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü münasebetiyle arama kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim