Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı coşku ile kutladı.

Eğitim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen Nevruz Bayramı etkinliklerinin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Vali Vekili ve Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan yaptı. “Bizi biz yapan değerler, mili ve manevi değerlerimizdir. Nevruz Bayramı ise milli değerlerimizin bir parçası. Bizi bir bütün olarak tutacak değerlere sahip çıkmamız, bunları yaşatmamız gerekiyor.” diyen Okatan, “Toplumumuzun birliğe bütünlüğe kaynaşmaya ihtiyacı var. Bu kaynaştırıcı günlerde birbirimizi çok daha iyi anlamamız ve kendimizi bu alanda daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. Nevruz Bayramının ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ise konuşmasında Nevruz Bayramı’nın Türk dünyası için anlam ve önemine vurgu yaptı. “Türk geçleri olarak Nevruz Bayramı’na da tüm değerlerimize olduğu gibi sahip çıkmamız ve bunu anlamlı hale getirmemiz gerekiyor.” diyen Aycan, Türk ve İslam dünyasına saldırıların devam ettiği bir dönemde daha çok birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini ifade etti.

Türk kültürünün önemli değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı’nın hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da Nevruz’un kültür ve geleneğimizdeki yeri ve önemine vurgu yaptı. Nevruzun birleştirici gücüyle; birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşmanın ifadesi olan, bizleri bir araya getiren önemli bir gün olduğunu belirten Rektör Can, Nevruz’un milletimize sağlık ve afiyet getirmesi, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu. Rektör Can konuşmasını Bestami Yazgan’ın doğa ve insan sevgisini anlatan ‘Gülü İncitme Gönül’ şiirinden birkaç mısra okuyarak tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Dede Korkut sahneye gelirken geleneksel Nevruz ateşini Vali Vekili Kadir Okatan, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri birlikte yaktı. Törende Nevruz’un en önemli simgelerinden biri olan demir dövme merasimi de gerçekleştirildi.

Nevruz kutlama programı kapsamında KSÜ Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halkoyunları gösterisi gerçekleştirilirken Azerbaycanlı öğrenciler de yöresel halk dansları gösterisi düzenledi. Program, çeşitli yarışmalarla devam ederken Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca, bahar türküleri dinletisi gerçekleştirdi.

Nevruz etkinlikleri, Grup Bizden Sonra’nın birbirinden güzel şarkıları seslendirdiği coşku dolu konserle devam ederken katılımcılar, yakılan nevruz ateşinin üstünden atladılar. Etkinlikler, katılımcılara Nevruz pilavı ve ayran ikramı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim