Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü öğrencileri, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Gedikli Osman Kaplan İlkokulu ile Gedikli Ortaokulu dış cephe ve koridorlarını birbirinden güzel resimlerle renklendirdi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, GSF ve Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanları ile birlikte Gedikli Osman Kaplan İlkokulu ve Gedikli Ortaokulunu ziyaret ederek tamamlanan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Resim sanatının güzelliklerini okul duvarlarına yansıtan çalışmaları inceleyen Rektör Can, “Bu proje, sanatın güzelliklerini çocuklarla buluşturma ve yapılan güzelleştirme çalışmalarıyla sağlıklı eğitim ortamına destek olunması bakımından çok anlamlı bir proje. Geleceğimizi inşa edecek nesillerin en iyi eğitime en sağlıklı koşullarda erişebilmeleri için bizler üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Bu çalışmaya destek vererek yüreklerindeki güzellikleri okul duvarlarına resmeden öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, anlamlı ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Okul Müdürü Aydın Kurt ise "Okulumuz ile KSÜ arasında geliştirilen okul uygulama projesi kapsamında Resim Bölümü öğrencileri okulumuzun duvarlarını resimlerle süsledi. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can'a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve Resim Bölümü öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Can ve beraberindekileri coşku ile karşılayan okul yönetimi ve öğrenciler, okul dış duvarları ve koridorlarına yapılan eğitici resimleri çok beğendiklerini ifade ederek KSÜ yönetimi ve öğrencilerine teşekkürlerini sundular. Günün anısına Okul Müdürü Aydın Kurt tarafından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilisim