Yeni yıla sayılı günler kala hem veliler hem de öğrenciler yarıyıl (sömestr) tatilini sorgulamaya başladı. Eylül ayında başlayan birinci dönemle birlikte karne heyecanı geldi çattı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 takvimini yayınladı. Okullarda taril tarihleri belli oldu, veliler buna çok üzelecek. Peki, yarıyıl tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte okulların kanacağı ve yarıyıl tatilinin başlangıç tarihi...

2023 yılına çok kısa bir süre kaldı. Yeni yılla birlikte veliler yarıyıl tatilini sorgulamaya başladı. Tatil için planlama yapan milyonlarca kişi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olan duyuruya odaklandı.

Beklenen haber ise geldi, yarıyıl tatili belli oldu. Eylül ayında başlayan okulla için birinci dönem sonu belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılında iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili olacak. Yeni yılla birlikte çocuklarıyla tatile çıkmak isteyen anne-babalar yarıyıl tatilini sorgulamaya başladı.

2023 YARILYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Öğrencilerin ifadesiyle 15 tatil ve Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak. Okullarda birinci dönem eğitim öğretim faaliyetleri 20 Ocak Cuma günü sona erecek. Okullar tekrar 6 Şubat Pazartesi günü açılacak.

SÖMESTR TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre birinci dönem 20 Ocak cuma günü öğrencilerin karne almasıyla sona erecek. Hafta sonları dahil olmak üzere 19 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi toplam 16 gün tatil yapacak.

ÇALIŞAN ANNE VE BABALAR ENDİŞELİ

Bu süre zarfında evde bulunacak olan öğrenciler evin keyfini çıkartacak ancak aileler endişeli. Çünkü çalışan anne ve babalar çocuklarına gün içerisinde nasıl bakacaklarını kara kara düşünmekte. Malum bakıcı fiyatlarına gelen zamlar fiyatları uçurdu. Artık bakıcı da bulmak zor olduğu için, çocuklarını yakınlarına bırakamayacak, anne babalar telaşlı.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ İÇİN KARNE HEYECANI

Yarıyıl tatili başlamadan önce İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci dönemin sona ermesi sebebiyle dönem sonu ortalamalarını içeren karnelerini alacak. Karneler basılı olarak verilirken aynı zamanda dijital olarak e-Okul üzerinden görüntülenebilecek.

20 Ocak Cuma günü okullarda karne dağıtımı yapılacak. Karnelerinin yanında başarılı olan öğrencilere Takdir, Teşekkür ve Onur Belgeleri teslim edilecek. Dönem sonu ortalaması 70-84.99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi alacak.

85 ve üzerinde not ortalamasına sahip olan öğrenciler Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Başarısız notu bulunan öğrenciler, belge alamayacak. Davranışlarıyla arkadaşlarına örnek teşkil eden öğrencilere ise Onur Belgesi verilecek.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 12 Eylül’de açılan okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek. İkinci dönem öğrenciler 17-20 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatillerini yapacak. Hafta sonları dahil olmak üzere ikinci ara tatil toplam 9 gün sürecek.

Editör: TE Bilisim