Türkiye’de bugün Kurban Bayramı’nın son günü kutlanırken; veliler ve öğrenciler de “Okullar ne zaman açılacak?” sorusuna cevap arıyor.

Haziran ayının ortalarında karnelerine kavuşan ve yaz tatili sürecine giren öğrenciler ile velileri, konuya yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2019-2019 eğitim öğretim yılı takvimini resmen duyururken, yaz tatilinin ne zaman biteceğini ve okulların ise hangi tarihte açılacağı bilgisini de paylaştı.

14 Haziran tarihinde karnelerine kavuşan milyonlarca öğrenci için, 3 aylık yaz tatili maratonunun ortalarına gelindi. Bu zaman diliminde ailelerinin yanında arkadaşları ile de doya doya vakit geçiren öğrenciler, yaz tatilinin ne zaman biteceğini ise şimdiden araştırmaya başladı. Öğrencilerin yanında, veliler de 'Okullar ne zaman, hangi tarihte açılacak?' sorusu ile yoğun bir şekilde bilgi edinmeye çalışıyor. Bilindiği üzere, yaz tatilini mevsimin sonlarında gerçekleştirmek için aileler için ilgili tarihler önem arz ediyor. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı da 2019-2020 eğitim öğretim duyurarak merak edilen tarihleri kamuoyu ile paylaştı.

Haberimizin detaylarından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2019-2020 iş takvimi ile yaz tatilinin biteceği tarih hakkında bilgi edinebilir, okulların açılacağı günü kolay ve hızlı bir şekil de öğrenebilir.

MEB TAKVİMİ 2019-2020

2019-2020 eğitim öğretim yılında okullar 9 Eylül 2019'da açılacak. Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili olarak, 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün sürecek olan 18-22 Kasım 2019 tarihinde ilk ara tatil yapılacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün sürecek olan  06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.

Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.

Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak.

Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim