Yeni eğitim öğretim dönemi bugün başladı. 1,5 yıl aradan sonra öğrenciler sıralarına kavuştu. Ancak öğrenci ya da öğretmenlerde vaka çıkması halinde ne olacağı merak konusu. İşte okullarda pozitif vaka çıkması durumunda yapılacaklar.

Sağlık Bakanlığı, okullar için bir çalışma rehberi hazırladı. Rehberde, okulda pozitif vaka çıkması durumunda nasıl bir uygulamaya gidileceği madde madde anlatıldı.

Buna göre, sınıftaki bir öğrencide virüs çıkarsa eğitim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek.

Bu sınıf, diğer sınıflardan farklı zamanlarda teneffüse çıkacak.

Takip altındakiler belirti gösterirse sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci ve öğretmen okula devam edecek. Aksi durumda vaka olarak kabul edilecek.

Aynı anda 2 ya da daha fazla öğrencinin testlerinin pozitif çıkması halinde ise o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

Öğretmenin pozitif çıkması durumunda tüm öğretmenler ve o sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilecek ve maske takmak koşuluyla okula devam edebilecek.

Öğrenci ve öğretmenler 14 gün boyunca okulun takibinde olacak.

Semptom görülmesi halinde yine sağlık kuruluşlarına yönlendirilecekler.

Okul servisindeki öğrencilerden birinin pozitif çıkması durumunda öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek.

Bu servisteki öğrenciler evde 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

Servis şoförü ve rehber personel kurallara uygun şekilde maske kullandığı durumda temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam edecek.

Editör: TE Bilisim