Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Genç Ormancılar Öğrenci Topluluğu tarafından Kariyer Günleri kapsamında ‘Geçmişten Günümüze Orman Mühendisleri Odasının Faaliyetleri, Kazanımları ve Gelecek Vizyonu’ konulu konferans düzenlendi.

KSU Orman Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Kanat Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Orman varlığımızın korunması için yürütülen mücadelelerde şehit olanları rahmet ve minnetle anarak söze başlayan Rektör Can, 16 Kasım 2021’de ebediyete irtihal eden, ülkemizin yetiştirdiği son asırdaki en önemli fikir, sanat ve kültür insanlarından biri olan Sezai Karakoç’u rahmetle yâd etti.

Öğrencilerimizin özgüven, liderlik ve girişimcilik kabiliyetlerine önemli katkılar sunan kariyer günleri etkinliklerini önemsediklerini belirten Rektör Can, KSÜ’de teori ve pratiği birleştiren bir eğitim-öğretim anlayışıyla öğrencileri en iyi şekilde meslek yaşamına hazırlarken bu tür etkinliklerle de özgüven, liderlik ve girişimcilik yönlerinin güçlendirilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kariyer sahibi önemli isimleri yıl boyunca devam eden etkinliklerde öğrencilerle buluşturduklarını ifade eden Rektör Can, bu etkinliklerde gerçekleştirilen tecrübe paylaşımlarının öğrencilerin mesleki gelişimine önemli kazanımlar sağladığının altını çizdi.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise öğrencileri meslek yaşamlarına en iyi şekilde hazırlamak için kariyer günleri etkinliklerini önemsediklerini belirtti.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Vekili Hakan Doğan da kısa bir selamlama konuşması yaparak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kahramanmaraş Orman Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Kadir Karakuş ise Genç Ormancılar Öğrenci Topluluğunun faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, konferansa katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz ‘Geçmişten Günümüze Orman Mühendisleri Odasının Faaliyetleri, Kazanımları ve Gelecek Vizyonu’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Orman Mühendisleri Odası faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Genel Başkan Hasan Türkyılmaz, meslek yaşamında edindiği tecrübelere ilişkin anekdotları geleceğin orman mühendisleri ile paylaştı.

Program öncesinde Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz’ı Rektörlük Makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, günün hatırası için hediye takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilisim