Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Üniversite TV 24 Kasım Öğretmenler Günü Özel yayınına katıldı.

Üniversite TV’de canlı yayınına katılarak Üniversite TV Yönetim Kurulu Başkanı Harun Şahin ve öğrenci Sudenur Kılıf’ın sorularını cevaplandıran Rektör Can, bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik etti.

Şehit olan ve vefat eden öğretmenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara esenlikler ve hayırlı bir ömür temennisinde bulunan Rektör Can, “Öğretmenlik özveri gerektiren kutsal bir meslektir. Bu özveri ve emeğin neticesinde en büyük ödül ise bilgi, beceri ve güzel ahlakla yetişmiş öğrencilerdir.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin mevcut durumu ve hedeflerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Rektör Can, üniversitelerin en önemli görevlerinin başında eğitim, bilim ve teknoloji çalışmaları ve toplumsal sorumluluk faaliyetlerinin geldiğini hatırlatarak, bu anlamda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de KSÜ’de çok sayıda etkinliğe imza atıldığını söyledi.

Peygamber Efendimizin (sav) “Ben, ancak ve ancak muallim olarak gönderildim.” hadis-i şeriflerini, Hz. Ali’nin "Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum", Atatürk’ün "Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözlerini hatırlatan Rektör Can, “Bizim kültürümüzde ve inancımızda öğretmenlik mesleği çok kutsal bir mevkidedir. Sürekli değişim ve yeniliğin yaşandığı bu çağda öğrenim ve öğretme hayatımızın merkezinde önemli bir konumdadır. Öğrenme yaşam boyu devam eden bir eylem, öğretmenlik yaşam boyu süren yüce bir görevdir.” şeklinde konuştu.

İyi bir öğretmenin içten, samimi, sabırlı, hoşgörülü, adil, tarafsız, dürüst, dost, sırdaş, kendini yenileyen, insanları ve mesleğini seven, yermek yerine takdir eden, topluma hizmet aşkını koruyan, dinleyen ve iletişim becerisine sahip donanımlı bir birey olması gerektiğinin altını çizen Rektör Can, bu kişilik özelliklerinden uzak öğretme aşkını yitirmiş kişilerin görev süreleri dolduysa emekli olmaları ya da başka bir meslek seçmelerinin daha uygun olacağını belirtti.

Son olarak COVİD-19 pandemi sürecinde vefat edenlere Allah’tan rahmet, hastalar acil şifalar dileyen Rektör Can, pandemi sürecinin en kısa sürede son bulması ve okulların öğrenci ve öğretmenlerine yeniden kavuşması temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim