Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tıp Fakültesi hastanesi olan üniversite rektörleri ile video konferans yöntemiyle yaptığı görüşmede koronavirüs salgını ile hastanelerin borç ve finans konusunu değerlendirdi.

Dün yapılan toplantıya video konferans yöntemiyle katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin pandemi için A, B, C planları ve pandemi sürecinde hastaneye alınan tıbbi malzemeler hakkında bilgi verdi.

Üniversite hastanelerinin en önemli sorunlarını belirten Rektör Can, üniversite hastanelerinin elektrik giderlerini azaltmak için güneş enerjisi yatırımına destek ya da kredi verilmesini (8 milyon TL), hastane gelirlerinden %5 oranında kesilen yasal kesintinin düşürülmesi (yıllık 7 milyon TL), hastane gelirlerinden ödenen denge tazminatının (yıllık 17 milyon TL) diğer memurlarda olduğu gibi genel bütçeden ödenmesini ifade etti.

Bakan Selçuk, yapılan önerilerle ilgili yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ve değerlendirileceğini söyleyerek pandemi sürecinde hastane tıbbi malzeme ihtiyaçlarını giderilmesine katkı vereceklerini, Tıp Fakültesi hastanelerinin genel finansman sorunu konusunda Hazine ve Maliye Bakanı, Sağlık Bakanı, SGK Başkanı ile çalışmalar yapıldığını belirtti.

Diğer üniversite rektörleri de, hastane gelirlerinden ödenen 4/D statüsünde çalışanların yarısının ya da tümünün maaşının genel bütçeden ödenmesini gündeme getirdiler. Video konferans toplantısına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları ile SGK Başkanı da katıldı.

Editör: TE Bilisim