Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 200 öğrencinin katılımıyla Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmen Günü Satranç Turnuvası ödül törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde, Şehit Erol Olçok Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada 200 öğrenci 4 kategoride yarıştı.Turnuvanın sonunda; A kategorisinde Muhammet Talha Koyuncu, B kategorisinde Abdulmuttalip Turan, 10 yaş ve altı kategoride İhsan Eren Görmemiş, 8 yaş ve altında Jan Demircan birinci oldu. 

Ödül töreninde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş’ta böyle önemli bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Satrancın öğrencilerin akademik, sosyal ve zihinsel gelişime önemli katkılarının olduğuna dikkat çeken Rektör Can, “Serbest zamanı değerlendirmede, muhakeme ve odaklanma yeteneğini geliştirmede satranç, isabetli oyunlardan biri. Her yaş grubunda sosyal medyayla olması gerekenden fazla uğraş yerine daha yararlı uğraşlar vardır. Stratejik olamama, dikkat dağınıklığı, odaklanamama temel sorunlarımızdan olup bu yetersizlikler akademik başarıyı olumsuz etkilemektedir. Öğretmen ve velilerimizin bu sorunu aşmada büyük sorumlulukları vardır. Turnuvada yer alan öğrencilerimizi, aileleri ve organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Şehit Erol Olçok Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muharrem Dilipak da satrançla uğraşan ve başarılı olan öğrencileri gelecekte bu ülkenin vizyon ve misyon sahibi gençleri olarak göreceklerine inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlerin ödülleri ve kupaları, Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Demirci, Kahramanmaraş Önder İmam Hatipler Derneği Başkanı Bilal Güngör ve okul müdürü Muharrem Dilipak tarafından verildi.

Editör: TE Bilisim