Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Kahramanmaraş Edebiyat İncelemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Sezai Karakoç Sempozyumu’ düzenlendi.

Türk edebiyat ve fikir dünyasının önemli isimlerinden merhum Sezai Karakoç, üniversitemizde gerçekleştirilen sempozyumla anıldı. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Türk fikir ve edebiyat dünyasının yakın dönemdeki en önemli isimlerinden biri olan merhum Sezai Karakoç’u rahmetle anarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, medeniyetimizin temel taşlarından biri olan Karakoç’un fikir ve sanatıyla birçok insanın düşünce ve ruh dünyasına ışık tuttuğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından iki oturum olarak gerçekleştirilen Sezai Karakoç Sempozyumu’nun birinci oturumuna geçildi.

KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Somuncu’nun yürütücülüğünü yaptığı birinci oturumda; Prof. Dr. Durmuş Günay ‘Sezai Karakoç ve İslam Ekonomisi’, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş ‘Diriliş Düşüncesinde Tasavvuf Anlayışı’, Duran Boz ‘Sezai Karakoç: Biyografik Unsurlar ve Maraş Günleri’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Timur’un yürütücülüğünde gerçekleşen sempozyumun ikinci oturumunda ise Prof. Dr. Mehmet Emin Uludağ ‘Cesaretli Mümin, Hikmetli Şair, Sade Müslüman’, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fetih Yanardağ ‘Türk Edebiyatında Destansı Sevdalar ve Mona Rosa’, ve Mustafa Köneçoğlu ‘Doğu ve Batı Arasında Oğulların Masalı’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Editör: TE Bilisim