Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen ve Mega Proje TCG Anadolu Gemisini konu alan Söz Yetenekte programı, 12 Nisan Pazartesi günü canlı yayınla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç.Dr. Salim Atay’ın konuşmalarıyla başlayan Programın moderatörlüğünü ise Oylum Talu yaptı.

KSÜ Makine Mühendisliği Bölümünden 2018 yılında mezun olan Mustafa Burak Salcan da bu mega projede görev alan genç yeteneklerimiz arasında yer aldı.

Mustafa Burak Salcan, TCG Anadolu Gemisi’ne ilişkin deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmanın yanında mezunu olduğu üniversitemizden de övgüyle bahsederek “Üniversitemiz bana çok şey kattı, çok bilgiler verdi, Üniversiteme de buradan çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KSÜ Kariyer ve Girişimcilik Merkezi (KAGİM) yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“KAGİM olarak TCG Anadolu Gemisi Mega Projesinde yer alan mezunumuz Mustafa Burak Salcan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Çok maksatlı amfibi hücum gemisi olan ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin amiral gemisi olarak nitelendirilen TCG Anadolu Gemisi teknik özellikleri açısından gerçekten de göz kamaştırıyor. 232 metre uzunluğu, 32 metre genişliği ve 58 metre yüksekliği olan TCG Anadolu’nun bin 410 metrekare tank, konteyner gibi ağır araçlar için ağır yük garajı bulunuyor.

Gemide ayrıca bin 165 metrekare gemi havuzu, bin 880 metrekare hafif yük garajı, 6 iniş alanı ile bir uçuş rampasına sahip 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi, 900 metrekare hangar yer alıyor. Anadolu, ayrıca 6 adet F358, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip bulunuyor.

TCG Anadolu Gemisi Mega Projesini konu alan Söz Yetenekte Programını aşağıdaki link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=BxUqvCjXs8Y

Editör: TE Bilisim