Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ‘TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Çağrıları ve Proje Önerisi Hazırlayanlar için Tavsiyeler’ konulu seminer düzenlendi.

Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

“KSÜ olarak bilimsel araştırma alanlarında akademisyenlerimizin dünya çapındaki öncül çalışmaları ile üniversitemizin lider kimliğinin proje alanlarında da yer alması adına üniversite bünyesinde oluşturduğumuz; Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, Proje Geliştirme, Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSÜ-ABAUM) işbirliği ile üniversitemizdeki akademik personelimizin proje geliştirmesi için çalışmaktayız.” diyen ve bu manada TÜBİTAK projelerinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Niyazi Can,  üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezinin düzenlediği bu seminerin üniversitemizin TÜBİTAK bilim toplum çağrılarındaki başvuru sayısının artması noktasında teşvik edici olacağına inandığını söyledi.

Üniversitelerin eğitim, bilim ve teknolojide toplumlara öncülük etmek gibi önemli bir misyonunun olduğunu belirten Rektör Can, şehir ve ülke sorunlarına çözüm önerileri getirmeyi amaçlayan proje süreçlerinin ilerlemesinde araştırmacılara önemli tavsiyeleri içeren seminerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi, KSÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık, ‘TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Çağrıları ve Proje Önerisi Hazırlayanlar için Tavsiyeler’ konulu seminer sunumunu gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık, seminer sonrasında akademisyenlerin proje hazırlıklarında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Editör: TE Bilisim