Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarında kayıt heyecanı da başladı.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) elektronik kayıt 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. KSÜ’ye yerleşen adaylar, https://www.turkiye.gov.tr/ web adresinde “e-Hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yaptıktan sonra kayıt işlemlerini Yapabilecekler, Elektronik kaydını tamamlayan öğrenciler, üniversiteye belge getirmeyecekler.

Antrenörlük eğitimi, beden eğitim ve spor öğretmenliği, müzik, özel güvenlik ve koruma, resim gibi özel yetenek sınavı ile öğrenci alan ve ön koşullu programlara yerleşen adaylar elektronik kayıt yapamayacaklar. Elektronik kayıt yapamayan öğrenciler; ön koşullu programlara yerleşen veya herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar 19 -23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yerleştikleri birimlere gelerek öğrenci kayıt bürolarından “kayıt işlemlerini” yapacaklar.

Editör: TE Bilisim